Van 31-10-2023 t/m 31-03-2024 zijn we gesloten. We zijn wel beschikbaar per mail! Tot volgend jaar!

Wil jij leren e Foilen bij Flying Fish eFoils? Maar vraag je je af hoe een gemiddelde e foil les bij ons eruit ziet? Lees dan vooral verder!

Een eerste eFoil ervaring is altijd spannend. Vandaag is de dag dat je deze nieuwe watersport gaat leren! Je hoopt dat het lukt om te staan en uit het water te kunnen foilen. Je hebt op onze site een e foil les geboekt samen met een vriend om op 1 board te leren efoilen. Jullie waren op zoek naar een actieve activiteit in het water. Beiden hebben jullie nog geen surfervaring, maar zijn jullie wel heel enthousiast om het te gaan ervaren. Samen rijden jullie naar één van onze efoil school locaties in Nederland: Amsterdam Nieuwe Meer, Amsterdam IJburg, Utrecht, Loosdrecht, Heeg, Alkmaar of Rotterdam. Daar wacht een enthousiaste eFoil instructeur op jullie, die de juiste maat wetsuit geeft. Even snel omkleden en de les kan beginnen!

De instructeur vertelt uitgebreid over het materiaal van de eFoil, de juiste technieken om het efoilen snel onder de knie te krijgen en de mogelijke gevaren en hoe die te vermijden. Hierna is het tijd voor het echte werk! Jij gaat eerst en springt enthousiast het water in. Gelukkig schijnt het zonnetje heerlijk, dus is het niet koud. Je begint liggend op het board en voelt aan hoe snel het kan gaan. Dit is al een leuke ervaring, lekker cruisen op een elektrische surfplank. Nu gaat jouw vriend en je kan naar hem kijken vanaf de boot. Heerlijk in het zonnetje kan je even rustig verwerken wat er net allemaal verteld is. Het wennen aan het board gaat allebei goed bij jullie, dus is het tijd voor een stapje verder: het opstaan! De instructeur legt het uit en laat zien hoe je overeind kan komen, overeind kan blijven, snelheid kan maken en draaien. Het ziet er heel simpel uit, maar jij vraagt je af of het gaat lukken. Ook deze keer ga jij als eerst. Je vaart vooruit, gaat rustig staan en maakt meer snelheid. Wat een supergaaf gevoel! Je gaat hartstikke lekker en bent enorm aan het genieten. Je surft over de plas en de instructeur roept je nog wat tips toe. En ja hoor! Daar kom je omhoog: je vliegt! Wat een ervaring. De adrenaline giert door je lichaam. Dan is het tijd voor je vriend om het te gaan proberen. Je krijgt een high-five van de instructeur en merkt toch wel hoe hard je je beenspieren hebt gebruikt. Je rust lekker uit in het zonnetje en kijkt toe hoe het gaat bij de ander. Ook hij vliegt over het water en glimlacht van oor tot oor. Hij lijkt net superman! Dan is het uur voorbij en kunnen jullie terug naar de Flying Fish eFoil school om na te praten over jullie eerste e foil les en uit te rusten met een verfrissend biertje in de hand. Jullie kijken elkaar aan en besluiten om dit nog een keer te doen, want wat is efoilen toch een gave sport!

Enthousiast geworden om te leren efoilen? Boek hier jouw efoil les in Amsterdam, Rotterdam, Heeg, Utrecht, Loosdrecht of Alkmaar!