Wij van Flying Fish Foils kunnen u helpen met het ervaren van het gevoel van vliegen over het water. Dit doen wij door middel van van eFoil lessen op onze scholen. Deze zijn gevestigd in Amsterdam Nieuwe Meer, Amsterdam Ijburg, Heeg, Tilburg, Nijmegen, Loosdrecht en Rotterdam. Na het opkomen van Flyboarden in 2002, een sport waar je d.m.v. een kite (vlieger) laat voort trekken over een stuk terrein. Als board wordt er gebruikt gemaakt van een groot skateboard met luchtbanden. Deze wordt ook wel een mountain- of flyboard genoemd. Net zoals alle andere kitesporten sta je met je flyboard haaks op de wind en is de wind dus essenstieel.

Na deze trend van het flyboarden gedreven door wind kwam in 2011 het flyboarden op zoals we het vandaag de dag kennen. Het flyboarden van tegenwoordig is in de essentie een op waterkracht gedreven jetpack. Deze jetpack kan worden gedragen worden door deze onder de voeten vast te maken met speciale bindingen. Het flyboard wordt aangedreven door middel van een jetski. Aan deze jetski zitten twee uitlaten die d.m.v. een hogedrukslang verbonden zijn aan het flyboard, waardoor je kan zweven boven het water.

Voor dat we verder ingaan op de nieuwste vorm van watersport en het ervaren van vliegen willen we even terug naar de essentie, surfen. De allereerste vorm van surfen is golfsurfen. Dit is het principe van voortbeweging op een surfboard door gebruik te maken van de golfslagen van de zee. Door de loop van de jaren zijn er een aantal verschillenden soorten surfen ontstaan als verlengde van het golfsurfen. De populairste twee zijn kitesurfen en windsurfen.

Windsurfen, ook wel plankzeilen is een vorm van surfen waar er met behulp van een zeil gevestigd op een surfplank gebruik gemaakt wordt van de wind om jezelf voort te bewegen. In principe zijn er geen grote golven nodig om het windsurfen te beoefenen omdat de wind al voldoende is. Behalve bij de variant “waven”. De naam verklapt het al een beetje, maar bij deze variant van windsurfen wordt er buiten de wind ook gebruik gemaakt van de golven in de zee.

Kitesurfen is een vorm van surfen waarbij de surfer op een klein surfboard staat en zich voort beweegt doormiddel van een vlieger of ook wel kite. Iemand die het kitesurfen beoefend wordt een kiteboarder, kitesurfer of kiter genoemd. Hoe windsurfen een variant op golfsurfen is, is kitesurfen een variant op windsurfen. Door het lifteffect van de kite (vlieger) kunnen kitesurfers in vergelijking met de andere surfsporten extreem hoog springen.

De gemeenschappelijke deler van deze vormen van surfen is dat al deze watersporten erg afhankelijk zijn van belangrijke elementen. Zo kan je niet kitesurfen, golfsurfen of windsurfen zonder golven en wind, en niet flyboarden zonder jetski. Gelukkig is er nu een nieuwe vorm van surfen namelijk het eFoilen. Met eFoilen Ervaar je het surfen op een eFoil zonder dat je golven of wind nodig hebt. Een board met een hydrofoil en elektrische motor maakt het mogelijk om overal te surfen. Dit elektrisch aangedreven surfboard geeft je het magische gevoel van vliegen over het water. De ideale vorm van surfen dus zonder afhankelijk te zijn van andere elementen. Tenminste, op een wateroppervlak na dan. Het is tenslotte ook watersport.