Het was een apart gezicht afgelopen week: een lichtgevende, zwevende UFO vloog over de Amsterdamse grachten langs de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Het bleek een stunt te zijn van Flying Fish eFoils door Titus Vriend, die onder deze koude omstandigheden op zijn eFoil de vaarroute aflegde.

Met temperaturen onder de vijf graden en met waterdichte LED-verlichting vastgeplakt op zijn eFoil, trotseerde Titus de kou. Doel was aandacht te genereren voor de nieuwe sport eFoilen, maar ook voor het Amsterdam Light Festival. “Elk jaar ben ik weer enorm onder de indruk van het festival, dus om de kunstwerken te zien op een eFoil was heel bijzonder”, aldus Titus.

Het Amsterdamse bedrijf Flying Fish eFoils is sinds drie jaar het grootste eFoil platform van Europa. De bedrijfsnaam beschrijft het al; een eFoil is een elektrisch surfboard die door een innovatieve vin, een zogenaamde foil, uit het water komt. Hierdoor vlieg je als het ware over het water. In combinatie met de imposante kunstwerken van het Amsterdam Light Festival leverde dit futuristische beelden op.

Wil je ook leren eFoilen in Amsterdam? Flying Fish eFoils biedt groepslessen, privélessen, bedrijfsuitjes en meer. Iedereen kan efoilen! De ervaring leert dat je binnen een halfuur kan opstaan. Samen met onze instructeurs zorgen we ervoor dat de lessen veilig zijn en dat het een onvergetelijke ervaring wordt. Boek een les via onze site en wie weet vlieg jij ook over de grachten.