Efoil les? Sowieso doen!

Of je nou een ervaren surfer bent of nog nooit op een board gestaan hebt, maakt geen verschil. Een eFoil les is voor iedereen toegankelijk en voor iedereen leuk. eFoilen is een nieuwe, zeer snel groeiende vorm van surfen. Met een afstandsbediening bedien je via een bluetooth connectie het surfboard dat wordt aandreven door een propeller. De propeller hangt onder aan een mast, oftewel foil. Bij de juiste snelheid en gewichtsverplaatsing komt de foil als een soort periscoop uit het water. Door de verminderde weerstand kun je boven het water vliegen met snelheden tot wel 30km/u. Een heel vrij en futuristisch gevoel. En het leuk aan efoilen is dat het een stuk makkelijk is dan het eruit ziet!

Eerste eFoil les

Prijzen

Kies een school om te boeken

Waarom een efoil les nodig is

Als efoilen zo goed te leren is, waarom is een efoil les dan nodig? Het is heel prettig om de eerste paar keer instructies te krijgen en te leren hoe het materiaal werkt. In een uur kom je met begeleiding een heel eind; maar vaak is het daadwerkelijk uit het water komen nog net een stapje te ver. Ervaren surfers en kitesurfers redden het vaak wel binnen een uur. Dat is ook waarom het voor hen net zo goed leuk is om een les te nemen. Ze moeten er zeker voor werken maar het gevoel van het efoilen is voor hen haalbaar binnen een uur. Daarna blijft het oefenen om bijvoorbeeld strakke bochten te draaien en op volle snelheid te efoilen. Minder ervaren mensen kunnen doorgaans binnen een half uur staan. Dat is al een hele leuke ervaring, aangezien je alsnog met een aardige snelheid over het water heen surft. Dat het efoilen dan niet lukt is helemaal niet erg. Dit lukt bij de meesten alsnog binnen drie lessen!

Efoil les in Nederland

Flying Fish is het grootste efoil platform van Europa. Zowel op het gebied van de verkoop van efoils als op het gebied van scholen. Dit jaar kun je via Flying Fish terecht op meerdere locaties in Nederland waaronder Amsterdam en Rotterdam. Het is niet alleen leuk om in deze tijden met een paar vrienden, met je gezin of zelf te efoilen; het is een activiteit waar je zeker mee kan aankomen als het gaat om bedrijfsuitjes, familiedagen en andere feestelijke bijenkomsten. Een absolute aanrader voor de mooie dagen die er weer aan gaan komen!

Hoe ziet een eFoil les eruit?

We vragen onze eFoilers vriendelijk om op tijd te zijn om hun wetsuit aan te trekken en een helm en impactvest uit te zoeken. Op die manier kunnen we meteen beginnen op de geboekte tijd.

Een les ziet eruit als volgt:
– 0-15 minuten: uitleg aan de wal over het materiaal, de technieken en de mogelijke gevaren en hoe die te vermijden.
– 15-25 minuten: Liggen op de eFoil, varen naar het meer en wennen aan het board.
– 25-40 minuten: Uitleg in het water over opstaan, overeind blijven, snelheid maken en draaien.
– 40-55 minuten: geniet van het eFoilen zelf:)
– 55-60 minuten: terug naar de school voor een drankje!

Titus Vriend

Titus Vriend

Co-founder eFoil schools