Efoil les Amsterdam

Of je nou een ervaren surfer bent of nog nooit op een board gestaan hebt maakt geen verschil. . Een eFoil les is voor iedereen toegankelijk en voor iedereen leuk. eFoilen is een nieuwe, zeer snel groeiende vorm van surfen. Met een afstandsbediening bedien je via een bluetooth connectie het surfboard dat wordt aandreven door een propeller. De propeller hangt onder aan een mast, oftewel foil. Bij de juiste snelheid en gewichtsverplaatsing komt de foil als een soort periscoop uit het water. Door de verminderde weerstand kun je boven het water vliegen met snelheden tot wel 30km/u. Een heel vrij en futuristisch gevoel. En het leuk aan efoilen is dat het een stuk makkelijk is dan het eruit ziet!

Efoilen in Amsterdam

Efoil les in Nederland.

Flying Fish is het grootste efoil platform in Europa. Zowel wat betreft de verkoop van efoil als scholen. Dit jaar is Flying Fish op meerdere locaties in Nederland te vinden waaronder Amsterdam en Rotterdam. Een efoil les in Amsterdam is te vinden op 2 locaties: Nieuwe meer en Ijburg. Nieuwe Meer is onze hoofdlocatie, het is een super locatie naast de zeilschool. We hebben genoeg eFoils en eSUPS om een leuke dag op het meer te organiseren.

Efoil les Amsterdam schema

We vragen onze eFoilers vriendelijk om op tijd te zijn om hun wetsuit aan te trekken en een helm en impactvest uit te zoeken. Op die manier kunnen we meteen beginnen op de geboekte tijd.

Een les ziet eruit als volgt:
– 0-15 minuten: uitleg aan de wal over het materiaal, de technieken en de mogelijke gevaren en hoe die te vermijden.
– 15-25 minuten: Liggen op de eFoil, varen naar het meer en wennen aan het board.
– 25-40 minuten: Uitleg in het water over opstaan, overeind blijven, snelheid maken en draaien.
– 40-55 minuten: geniet van het eFoilen zelf:)
– 55-60 minuten: terug naar de school voor een drankje!

Kan je niet wachten?

efoil les Amsterdam

Waarom een eFoil les?

Het is niet alleen leuk om in deze tijden met een paar vrienden, met het gezin of in je eentje te efoilen; het is een activiteit waar je zeker mee uit de voeten kunt als het gaat om bedrijfsuitjes, familiedagen en andere feestelijke samenkomsten. Een absolute aanrader voor de mooie dagen die er weer aan komen!

Efoilen is makkelijk te leren, maar het is wel erg prettig om de eerste paar keer instructies te krijgen en te leren hoe de apparatuur werkt. In een uurtje kun je met begeleiding al een heel eind komen; maar vaak is daadwerkelijk het water op gaan nog net een stap te ver. Ervaren surfers en kitesurfers lukt het vaak al binnen een uur. Daarom is het voor hen net zo leuk om les te nemen. Ze moeten er zeker voor werken, maar het gevoel van efoilen is voor hen binnen een uur te bereiken. Daarna blijft het oefenen om bijvoorbeeld scherpe bochten te draaien en op volle snelheid te efoilen. Minder ervaren mensen kunnen meestal al binnen een half uur staan. Dit is al een erg leuke ervaring, omdat je toch met een behoorlijke snelheid over het water surft. Dat het efoilen niet lukt is helemaal niet erg. De meeste mensen kunnen het al binnen drie lessen! 

eFoil lessen locaties

Om je vanaf je eerste sessie de beste eFoil-ervaring te geven, werkt Flying Fish samen met watersportcentra in heel Europa om eFoil-lessen aan te bieden. In Nederland hebben we verschillende locaties Nieuwe Meer, Ijburg, Groningen enz.

Title Address Description
Nieuwe Meer
Nieuwe Meer, Amsterdam, Nederland

Amsterdam, de Nieuwe Meer

Tjotterspad 26
1081 KD Amsterdam

Boek nu

De Bloemert
De Bloemert, 9475 TG Midlaren, Nederland

Midlaren (Drenthe), de Bloemert

de Bloemert 1
19475TG, Midlaren

Boek nu

Geestmerambacht
Geestmerambacht (beheerkantoor), Klaregroetweg 1, 1723 PW Noord-Scharwoude, Nederland

Alkmaar,  Geestmerambacht

De Zes Geerzen (Parkeerplaats)
1831GD Koedijk Alkmaar

Boek nu

Texel
Texel, Nederland

Coming soon!

Loosdrecht
1231 Loosdrecht, Nederland

Loosdrecht

Oud loosdrechtsedijk 256m

1231 NJ, Loosdrecht

Boek nu

Ijburg
IJburg, 1087 JB Amsterdam, Nederland

Amsterdam, Ijburg

Wim Noordhoekkade 648
1087NJ Amsterdam IJburg

Efoil Amsterdam Ijburg

Boek nu

Rijnhaven
Rijnhaven, 3072 Rotterdam, Nederland

Coming soon!

Heeg
Gouden Boaijum 10, 8621 CV Heeg, Nederland

Heeg

Gouden boaijum 10
8621 CV Heeg

Boek nu

In het begin was ik een beetje sceptisch, want hoe leuk is surfen eigenlijk als je geen golven nodig hebt. Nou, heel leuk! Je kunt vrij snel op de been blijven, zodat je de rest van de tijd kunt gebruiken om een echte e-foil pro te worden. En met Titus en Jochem is het een fluitje van een cent! Een echte aanrader 🙂

Andrea Schol

eFoil les Amsterdam

Waanzinnige ervaring! Dit is echt cool om te doen – een gevoel van vliegen zodra je uit het water kunt komen. Titus geeft precies de juiste instructies, zodat in principe iedereen (ongeacht je niveau) de middag van zijn leven heeft ;). Zeker een aanrader!

Michelle Wolters

eFoil les Amsterdam

Efoilen is iets wat iedereen die surft, skateboardt, skiet, snowboardt, waterskiet of wakeboardt een keer gedaan moet hebben. Het gevoel over water te drijven zonder de golven te voelen is uniek. Misschien komt poedersneeuw in de buurt, maar dan in je zwembroek. Een echte aanrader en geweldige jongens daar bij Flying Fish! Bedankt!

Rolf van Anholt

eFoil les Amsterdam